Restaurering av Tømmerbygninger 


Smie
 Smie i Holøyen, Tolga kommune. Et veldig enkelt og solid bygg. Ramma i botn består av grovt kanta tømmer, som er hogd sammen uten knute. Det er lafta røster. I mellom er det hjørnestolper og skråstivere. Panelen er en vekselpanel, som varierer i bredde, og er sagd etter forma på stokken. På denne bygninga ble det gravd unna rundt botnkvarvet, to av svillene ha fått nye halvsålinger, panel er reparert, og det er lagt nytt tak.
 

Låvebygning
 
Låvebygning på Drevsjø. Delen som har vært kufjøs, er lafta. I denne delen var det møkkjeller. Mye av muren hadde seget ned mot denne kjelleren. Kjelleren ble fylt, tømmeret skifta ut, og ny mur kom på plass. Det ble også tatt på ei åpning stor nok til at denne delen kunne brukes til garasje. Dermed har bygninga fått ny en funksjon, og kan igjen komme til nytte.Lafta hovedbyggning
  Lafta hovedbygning på Øversjøen Tolga Kommune. Bygningen ligger på tvers av dalen, og all vind og nedbør har gjort at begge langveggene på huset er veldig dårlig. I samråd med eier ble det bestemt å kle med panel på utsida. Det var opprinnelig tenkt å skifte/halvsåle tømmer. Som så mange ganger viste det seg at tømmeret og veggen var dårligere enn først antatt. Panelen er har vi laget selv etter rot/topp prinsippet. Ingen panelbord er like.
 

 

 
 Kontakt info 
Sømåen Tradisjonshandverk AS 
Sømåen Tradisjonshandverk AS holder til lengst nord i Hedmark fylke, i Engerdal Kommune. Sømådalen er ei trivelig grend med barnehage, skole,og butikk. Grenda har ca 80 ihuga innbyggere med smått og stort.
 
 
 
Henning Søndmør
Daglig leder
Mobil +4741696008    
E-post: hsondmor@bbnett.no


Karl Ove Søndmør
Mobil +4790946049
E-post:


Svein Joten
Mobil +4790681656
E-post: svein.joten@gmail.com


Oddgeir Riseth
Mobil +4795974104
E-post: oriseth@gmai.com
Get Directions
Sømåen Tradisjonshandverk AS
Kartdata ©2014 Google
Karta
Satellit
Lat=62.10364 , Lon=11.64262
 
 
 
 


 

© LightWeb